Ekologisk matlagning

 

Landsbygdscentrets tillagningskök invigdes den 20 oktober 2011.

Eleverna i Åbyggeby skola döpte det nya köket med matsal till det vinnande förslaget

EKORREN

Ekologisk
KRAV-certificerad
Osockrad
Rofylld
Restaurang
Energirik
Närproducerad

Vi som arbetar i köket och lagar maten från grunden heter Ulrika o Anki.

Ulrika har tidigare arbetat på Perslundaskolan i Ockelbo och Anki arbetade tidigare på Svalans förskola här i Åbyggeby.

EKORRENS filosofi är att laga maten från grunden och inte använda några tillsatser och E-nummer men även att ha minimalt med socker i maten.

Största delen av våra råvaror är ekologiska. Vi är anslutna till KRAV och har förbundit oss att använda produkter som är KRAV-märkta i vår matlagning.

Idag är cirka 65% av våra råvaror ekologiska !!!

På EKORREN försöker vi köpa våra råvaror från lokala producenterna som t.ex. potatis, grönsaker, kyckling o köttfärs. Utöver det använder vi oss också av säsongens grönsaker o frukter, så i skördetider tar vi tacksamt emot bär och frukt t.ex. lingon och äpplen till barnens skolmåltider.

Har ni frågor eller synpunkter på vårt koncept eller matlagningen är ni välkommen att kontakta oss på ekorrensmat@live.se

Ulrika och Anki